perjantai 6. maaliskuuta 2015

Puutarhakakku

Maaliskuun alkupäivinä vietettiin jälleen tuplasynttäreitä, kun Mimmi-perro ja sen mamma täyttivät vuosia. Mimmille ikää kertyi neljä vuotta, mammalle vähän enemmän. Koska molemmat tykkäämme kaivella multaa, valitsin kakun aiheeksi puutarhan. 

Idea puutarhakakkuun tuli ruokatoimittajien kirjasta Kakkujen kuningattaret, jossa on kaunis kuva kasvimaakakusta. Koristeisiin piti toki saada jotain Mimmillekin sopivaa, joten yhteen puutarhalohkoon tuli kuoppa ja siihen luita. 

Koristeet muovailin sokerimassasta jo muutamaa päivää aikaisemmin. Mullaksi kakun päälle ripottelin keksimuruja, tumma muru on dominokeksejä, vaaleampi kaurakeksejä. Keksimurskan alle levitin lemon curdilla maustettua tuorejuustoa, jotta multa pysyy paremmin paikoillaan. Kakun täytteet ovat omaa käsialaa. 






Puutarhakakku
pohjana isänpäiväkakun pohja: http://lapiccolatorteria.blogspot.fi/2014/11/vadelma-suklaakreemikakku-isanpaivaksi.html

Jaa pohja kahteen osaan, pohjaa ei tarvitse kostuttaa, se on mehevä sellaisenaan. 

suklaakreemi:
200 g tummaa suklaata
1 prk mascarponea
50 g voita
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi, mascarpone ja tomusokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi pohjalevyn päälle. 

rahka-kermatäyte:
2 dl sitruunarahkaa
2 dl vispikermaa
noin 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sitruunarahka ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä rahkaseos suklaakreemin päälle ja nosta toinen pohjalevy rahkakerroksen päälle.

koristeluun:
maustamatonta tuorejuustoa
lemon curdia
tummia ja vaaleita keksimuruja 
sokerimassasta tehtyjä kasviksia

Levitä päällimmäisen kakkulevyn päälle lemon curdilla maustettua tuorejuustoa. Murskaa keksit ja ripottele mullaksi kakun päälle. Koristele.


Ruokatoimittajat ry: Kakkujen kuningattaret (Tammi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti