sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sitruunaneliöt (munaton)

Ah, tätä ihanaa auringonpaistetta! Viikonloppuna on aamulenkkeilty hangenkuorilla, hiihdetty auringonpaisteessa, kahviteltu aurinkoisella terassilla (toppatakki päällä) ja tietenkin leivottu. Juuri tähän hetkeen sopivat happaman kirpeät mutta samalla mukavan makeat sitruunaneliöt. 

Ohje löytyi Pirkasta (4/2014). Epäilin neliöiden olevan liian makeita minun makuuni, mutta sitruuna taltuttaa kondensoidun maidon makeuden ja tuloksena on ihanan rapean makeaa kirpeää herkkua. 




Sitruunaneliöt
120 g voita
1½ dl fariinisokeria
2½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Päällystä piirakkavuoka (noin 20cm x 20cm) voipaperilla. Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri kulhossa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi- sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi, murumaiseksi taikinaksi. Painele noin 3/4 taikinasta piirakkavuon pohjalle ja reunoille. 

täyte:
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan raastettua kuorta

Raasta sitruunankuori ja purista sitruunamehu. Sekoita kondensoitu maito, mehu ja kuori keskenään. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta täytteen päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. 

Sitruunaneliöt ovat parhaimmillaan viileinä.

1 kommentti:

  1. Tämäpä kuulostaa kivalta ohjeelta. Kaapissa pyörii purkki kondensoitua maitokin juuri sopivasti. Taidan kuitenkin malttaa odottaa pääsiäiseen asti.

    VastaaPoista