perjantai 13. syyskuuta 2013

Suppilovahverokeitto

Syyskuun alun sää on ollut uskomaton. Aurinkoisia ja lämpimiä iltapäiviä on ollut mukava viettää takapihalla nelijalkaisen perheenjäsenen kanssa. Ainoa harmi on, että sieniä ei näillä keleillä tahdo löytyä. Aurinkoisen perjantain kunniaksi lähdimme kuitenkin sienikoiran kanssa metsään. Tavoitteena oli löytää suppilovahveroita sen verran, että illalla saadaan keittoa. Koirasta ei sienijahdissa ollut apua, mutta liikuntaa saatiin molemmat ja sieniäkin löytyi. Tämä sienikeitto-ohje on oma suosikkini. Keiton tarjoiluastioiksi valikoitui Sokokselta löytämäni söpöt, 3 desilitran kattilat.

Keiton pinnalla tuoretta salviaa ja ruisnachoja.

Suppilovahverokeitto neljälle
5 dl tuoreita suppilovahveroita
1 iso sipuli + voita
3 dl kasvislientä
4 dl punaista maitoa tai ruokakermaa
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa, esim. Polar

Valmista kasvisliemi. Pilko sienet haluamaasi kokoon. (Itse tykkään mahdollisimman pienestä silpusta.) Kuori ja silppua sipuli. Sulata kattilassa pieni määrä voita ja kuullota sipuli. Lisää suppilovahverot ja paista niitä, kunnes vesi on haihtunut kokonaan. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Lisää maito/ruokakerma ja kiehauta.
Sulata suuruksen voi ja sekoita siihen jauhot. Suurusta keitto voi-jauhoseoksella ja sulatejuustolla. Kiehauta vielä kerran. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Sieniä!


Mimmin selän alla sieniretken suurimmat suppikset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti