Kookosta ja valkosuklaata! |
marenki:
2 kananmunan valkuaista
3/4 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
Erottele valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Laita marenki hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Paista 225 asteessa keskitasolla 6-8 minuuttia.
Ripottele voipaperin päälle kookoshiutaleita ja kumoa hieman jäähtynyt pohja kookoshiutaleiden päälle. Irrota leivinpaperi.
täyte:
1 purkki maitorahkaa
3/4 dl sokeria (tai omenoiden happamuuden mukaan)
100 g valkosuklaata
1-2 hapanta omenaa
2 rkl sitruunamehua
Raasta omenat karheaksi raasteeksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu rahkan joukkoon. Sulata suklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä rahkaseokseen. Sekoita omenaraaste rahkaan. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa kääretortuksi. Koristele kookoshiutaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti