lauantai 7. syyskuuta 2013

Omenainen kääretorttu

Omenasesonki tuntuu olevan kuumimmillaan. Upeat appivanhempani kantoivat meille laatikollisen omenoita, joten nyt omenaa löytyy joka lisäkkeestä ja leivonnaisesta. Tämän kääretorttuohjeen alkuperää en muista, monta vuotta olen sitä kuitenkin jo tehnyt. Omenat kannattaa olla mahdollisimman happamia, koska valkosuklaa tuo reippaasti makeutta. Jos pohjan marenki tai varsinkin sen tekeminen ahdistaa, marengin voi jättää pois ja käyttää tavallista kääretorttuphjaa. Myös täytteeseen tulevaa sokerin määrää voi tarvittaessa vähentää.

Kookosta ja valkosuklaata!
 


Omenainen kääretorttu
marenki:
2 kananmunan valkuaista
3/4 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

Erottele valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Laita marenki hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Paista 225 asteessa keskitasolla 6-8 minuuttia.
Ripottele voipaperin päälle kookoshiutaleita ja kumoa hieman jäähtynyt pohja kookoshiutaleiden päälle. Irrota leivinpaperi.

täyte:
1 purkki maitorahkaa
3/4 dl sokeria (tai omenoiden happamuuden mukaan)
100 g valkosuklaata
1-2 hapanta omenaa
2 rkl sitruunamehua

Raasta omenat karheaksi raasteeksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu rahkan joukkoon. Sulata suklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä rahkaseokseen. Sekoita omenaraaste rahkaan. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa kääretortuksi. Koristele kookoshiutaleilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti