sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Maapähkinävoi-kookospallot (gluteeniton, munaton)

Joka vuosi ennen joulua kokeilen jotain uutta karkkiohjetta. Vuosia sitten tein jopa suklaakonvehteja, mutta viime vuosina olen lähinnä pyöritellyt erilaisia pallosia. Tämän vuoden lahjanamuissa on kookoskuorrute ja maapähkinävoisydän. 
Hitsi, kun tuli hyviä!

Maapähkinävoi-kookospalloista saa helposti myös maidottomia, kun valitsee maidottoman rasvan. Maapähkinävoipurkissa luki rasvan kohdalla kasviöljyt.

Alkuperäinen ohje on Leivotaan-lehdestä 7/2019. Nimesin palloset uudelleen, koska meidän mielestämme hallitsevimmat maut ovat kookos ja maapähkinävoi.

Maapähkinävoi-kookospallot (noin 20 kpl)
175 g maapähkinävoita
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl sokeria
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (VanHouten)
½ dl vahvaa, kylmää kahvia
50 g huoneenlämpöistä voita (tai maidotonta margariinia)
+ kookoshiutaleita viimeistelyyn

Lusikoi teelusikalla 20 maapähkinävoinokaretta leivinpaperin päälle tarjottimelle. Pakasta nokareita, kunnes ne ovat kunnolla jähmettyneet eli noin puoli tuntia.

Sekoita kaikki aineet (ei kookoshiutaleita) kulhossa paksuksi massaksi. Tarvittaessa jähmetä massaa jääkaapissa. Ota pienen pallon kokoinen pala massaa ja paina jähmettynyt maapähkinävoinokare sen sisälle. Muotoile palloksi ja pyörittele kookoshiutaleissa. Maapähkinävoi sulaa nopeasti, joten pallot kannattaa pyöritellä pienissä erissä.

Säilytä jääkaapissa. Pallojen luvataan säilyvän kylmässä 2-3 viikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti