lauantai 16. syyskuuta 2017

Sitruuna-omenajuustokakku

Tätä tunnetta odotin koko kuluneen kesän. Jo alkuviikosta alkoi päässä pyöriä ideoita viikonlopun herkuista ja kävin mielessäni läpi edellisiä omenapostauksia. Omena ei ehkä ole suosikkiraaka-aineeni, mutta leipomisen ilosta ja innostuksen tunteesta olen ehdottoman mielissäni. 

Lopulta leivottavaksi valikoitui sitruunainen omenajuustokakku. Osin siksi, että siinä on sitruunaa ja osin siksi, että tänä viikonloppuna syömässä on vain aikuisia. Neljä- ja kuusivuotiaille sitruunan maku saattaisi olla liian vahva.



Meidän aikuisten mielestä piirakka onkin tosi hyvää. Sitruuna maistuu reippaasti ja omena on hieman sivuroolissa, mutta se saattaa johtua myös valitsemastani omenalajikkeesta. Hieman happamampi omppu olisi ollut parempi vaihtoehto. Kermavaahto, vaniljakastike tai - jäätelö sopii kakun seuraksi hyvin. 




Sitruuna-omenajuustokakku
pohja ja reunat:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa

Pingota leivinapaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 22cm) pohjalle. Voitele reunat.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot ja kardemumma, lisää ne taikinaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

täyte:
2 prk (á 200g) sitruunatuorejuustoa
1 rkl maissitärkkelystä
2 munaa
1½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen aineet huolellisesti keskenään. Kaada täyte vuokaan. 

päälle:
noin 200g omenaa
kanelia

Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet täytteen päälle vuokaan. Ripottele kanelia päälle. Paista 175 asteessa noin 1 h 20 minuuttia. Loppuvaiheessa voi laittaa folion päälle, jotta pinta ei tummu liikaa. 

Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ♥ Omena taas on mun ehdoton lemppariraaka-aine syksyisin varsinkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä omenasta on kyllä kiva leipoa! Ja lempparini sitruuna sopii yllättävän hyvin omenan kanssa :)

      Poista