sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Helppo suklaapiirakka (liivatteeton)


Viikonloput ovat parhaita silloin, kun ehtii tehdä itselleen mieleisiä asioita eli ulkoilla ja leipoa. Lauantaina retkeilin Etelä-Konneveden kansallispuistossa ihanien ystävien kanssa ja tänään leivoin ja ulkoilin perheen kanssa. 

Aktiiviviikonloppuina suosin helppoja leivonnaisia, jotta aika ei ole pois ulkoilulta. Tämä suklaapiirakka valmistui nopeasti isännän vielä nauttiessa aamukahvia ja se jähmettyi jääkaapissa ulkoilumme ajan. Aineiden kanssakaan ei ole niin nuukaa, itse käytin kaikki kaapista löytyneet keksi- ja suklaajämät, mm. kolmea erilaista suklaata. Jos haluat gluteenittoman piirakan, valitse pohjaan gluteenittomia keksejä ja tarkista suklaan sopivuus.

Bonuskuvassa näkymä lauantain retkeltä Kalajan kierrokselta.



Helppo suklaapiirakka
pohja:
300 g keksejä
75 g voita

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurska voihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle. Taputtele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Minulla seosta riitti vain vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

täyte:
250 g suklaata
4 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tlk (400 g) kookosmaitoa/kermaa/täysmaitoa
½ dl maissitärkkelystä
25 g voita

koristeluun suklaarouhetta

Paloittele suklaa. Erottele keltuaiset neljästä kananmunasta ja laita ne paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan yksi kokonainen kananmuna, sokeri ja valitsemasi neste. Sekoita tasaiseksi ja lämmitä seosta koko ajan sekoittaen. Lisää maissitärkkelys pikkuhiljaa mukaan. Lämmitä seosta niin kauan, että se sakenee selvästi. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat ja voi. Sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja seos on tasaista.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla niin, että kelmu on kevyesti kiinni täytteen pinnassa. Näin pintaan ei muodostu kuorta. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Irrota vuoan reunus ja koristele suklaarouheella.


2 kommenttia:

  1. Ihana suklaapiirakka!
    Sinulla on ihana blogi!
    Liityin samalla lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että olet löytänyt tänne :). Kävin vierailulla sinun blogissasi. Sisustaminen ei niin ole minun juttuni, mutta katson mielelläni kauniita kuvia ja innostun sitten toisten ideoista. Leipoa voisin vaikka joka päivä!

      Poista