lauantai 10. syyskuuta 2016

Valkosuklaa-kesäkurpitsamuffinssit



Kesäkurpitsa on kyllä monikäyttöinen vihannes. Kesällä kesäkurpitsaviipaleet grillataan tai ne sekoitetaan salaattiin ja syödään liharuoan lisukkeena. Syksyllä täytetyt kesäkurpitsat ovat monen arki-illan pelastus ja usein kesäkurpitsaa löytyy myös kasvisnyyteistä ja erilaisista uuniruoista. 

Leivonnassa olen aiemmin kokeillut kesäkurpitsakakkua ja -vohveleita, nyt oli muffinssien vuoro. Kurpitsan makua en itse valmiista muffinsseista löytänyt, mutta kesäkurpitsaraaste mehevöittää muffinssitaikinaa mukavasti ja vihreät pisteet näyttävät kivalle. Valkosuklaata löytyy sekä taikinasta että kuorrutteesta. Ekstrana lisäsin vielä suklaasydämet, kun levystä uhkasi jäädä ylimääräistä. 


Valkosuklaa-kesäkurpitsamuffinssit (12kpl)
taikina:
2 dl kesäkurpitsaa raasteena
50 g valkosuklaata rouheena
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maustamatonta jugurttia
(+ 12 palaa valkosuklaata) 

Raasta kesäkurpitsa karheaksi raasteeksi, purista enin neste pois. Rouhi suklaa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan, sekoita hyvin mutta älä vatkaa enää. Lisää jugurtti, valkosuklaarouhe ja kurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Jos haluat valkosuklaasydämen, täytä ensin puolet vuoasta, lisää suklaapala ja lusikoi taikinaa päälle. 

kuorrute:
50 g valkosuklaata rouheena
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita

Rouhi suklaa, pehmitä voi esim. mikrossa. Yhdistä suklaa, voi ja kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrute muffinssien päälle.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti