tiistai 5. heinäkuuta 2016

Mustikka-vaniljapiiras

Marjakausi on alkanut, tuoreita mansikoita ja mustikoita löytyy jo - ja jälleen kerran tuli kiire sulattaa pakastin. Sulatuksen yhteydessä pakastimen alalaatikosta löytyikin yllätys, monta rasiaa viime kesän mustikoita! Blogin marjakausi alkaa siis tänä vuonna pakastemustikoista tehdyllä mustikka-vaniljapiirakalla. Piirakassa on paksun vaniljakerroksen alla paksu mustikkakerros, nam! Itse tykkään, että kardemumma sopii hyvin mustikan ja vaniljan kaveriksi, joten lisäsin pohjataikinaan teelusikallisen kardemummaa. 

Se hyvä puoli viime vuoden sadossa muuten on, että poimiessani rasian pakastimesta, päälleni ei hyökännyt miljoonaa verenhimoista hyttystä. Tämän piirakan saan nauttia ilman kutisevia paukamia.




Mustikka-vaniljapiirakka
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita jauhot ja kardemumma keskenään ja lisää takinaan. Sekoita tasaiseksi. Pingota voipaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele vuoan reunat. Minulla vuoan halkaisija oli 25cm, mutta pienemmällä vuoalla piirakkaan saisi enemmän korkeutta ja näyttävyyttä. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

täyte:
½ l mustikoita
pakastemustikoiden kanssa 1 rkl perunajuhoja 
2 prk (á 200 g) vaniljatuorejuustoa
2 munaa
½ dl maitoa tai kermaa
vajaa ½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Ripottele mustikat pohjan päälle (ja perunajauho mustikoiden päälle). Sekoita tuorejuusto, munat, maito/kerma ja sokerit huolellisesti keskenään. Kaada täyte mustikoiden päälle, siisti reunat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen kuin irrotat sen vuoasta. Täyte kiinteytyy jäähtyessään.


4 kommenttia:

  1. Sama täällä... muutama viime vuoden mustikkapussi vielä pakkasessa.. Tässä hyvä ohje hyödyntää ne :)
    Totta, kardemumma sopii ihan mielettömän hyvin mustikan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, pulla tai pari päivässä pitää kurvit kunnossa :) Kiitos vierailusta blogissani!

      Poista
  2. Ihan älyttömän hyvännäköinen piirakka! :)

    VastaaPoista