lauantai 9. huhtikuuta 2016

Terveelliset banaani-maapähkinävoipalat

Aina välillä minuun iskee terveysvimma ja yritän korvata viikonlopun sokerihoukutukset terveellisimmillä vaihtoehdoilla. Kodin Kuvalehdessä 3/16 oli monta ohjetta sokerista irti yrittäville. Päätin kokeilla banaani-maapähkinävoipaloja niiden houkuttelevan ulkonäön ja banaanin maun takia. 

Taikina on todella yksinkertainen, banaanit muussataan ja loput aineet sekoitetaan joukkoon. Kaksikymmentä minuuttia uunissa ja terveellisempi välipala on valmis. 

Ulkonäöllisesti banaani-maapähkinävoipalat onnistuivat, mutta ei minusta silti näiden ystävää tullut. Ehkä en ole tottunut maapähkinävoin makuun tai käytin liian tuhtia kaakaojauhoa, ensi viikonloppuna kuitenkin leivon kiltisti jotain, missä on oikeaa voita ja sokeria.




Banaani-maapähkinävoipalat (noin 12 pientä palaa)
3 banaania
1 dl maapähkinävoita
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhoa 
1 muna

Muussaa banaanit soseeksi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 10x25 cm). Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Juu, ei mullekaan oikein toi maapähkinävoi uppoo. Vähän erikoisen makuista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistikuvani maapähkinävoista oli erilainen, mutta nyt ei kyllä maistunut!

      Poista