sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Nopea teeleipä

Vielä alkuviikosta sääennuste lupasi tälle viikonlopulle mukavaa ulkoilukeliä, joten suunnitelmissa oli retkiluistelua ja pitkiä koiralenkkejä. No, karvan verran alle -30 asteen lukemat yllätti kuulema meteorologitkin ja samalla viikonlopun suunnitelmat meni uusiksi. Eikun puita leivinuuniin ja kirja käteen. 

Päiväkahviaikaan alkoi mieli tehdä "jotain" myös sisäisesti lämmittävää ja kaivoin esille vanhan teeleipäohjeeni. Kun uuni oli valmiiksi lämmin, tuntui, että teeleipä valmistui melkein samassa ajassa kuin kahvi. Ja hyvä niin, sillä leivinjauheella kohotetut leipäset kannattaa syödä heti lämpiminä, kun sormia hieman polttaa ja rasva sulaa teeleivän pinnalla.



Nopea teeleipä (neljä halkaisijaltaan n. 6cm kokoista leipää)
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja (grahamjauhot ym. käy myös)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 rkl rypsiöljyä

Sekoita kulhossa hiutaleet, jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää maito ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele öljyllä leivinpaperiin neljä ympyränmuotoista paikkaa ja nostele taikina lusikalla leivinpaperin päälle. Tasoita leipäset ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Tarjoile lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti