maanantai 11. tammikuuta 2016

Prinsessatäytekakku 5-vuotiaalle

Tammikuussa viisi vuotta täyttävä Tiitu on parhaassa (tai pahimmassa, miten vaan) prinsessaiässä. Frozen-teema ja sen mukana Elsa ja Anna ovat niin i-ha-ni-a kuin 5-vuotias ja 2,5-vuotias pikkusisko pystyvät kuvittelemaan. Syntymäpäiväkakkua suunnitellessani hetken jopa mietin tilaavani valmiin Frozen-kakkukuvan, mutta kokeilunhalu voitti ja päätin jälleen näperrellä jotain itse. Ei siis tullut Frozen-kakkua, mutta tuli vaaleanpunainen prinsessakakku. Onnea prinsessa Tiitulle!




Prinsessakruunun ja -valtikan malleja löytyi netistä pilvin pimein hakusanoilla princess crown tai princess tiara. Tulostin mallin netistä ja leikkasin sen avulla kruunun valkoisesta sokerimassasta. Kruunu kuivui pari päivää tyhjän limsapullon päällä, jotta siihen tuli tarvittava kaarevuus. Valtikkaan en ole aivan tyytyväinen, tekisin sen nyt kolmiulotteisemmaksi, jolloin se ehkä pysyisi paremmin ehjänä. Tiitun kakkuun päätyi kolmas valtikkayritys, joka sekin katkesi koristelun aikana.

Koristeluvinkkejä haimme Tiitun kanssa yhdessä Confetista ja päädyimme hopeahelmiin, syötäviin timantteihin ja pinkkiin kimallejauheeseen. Kuorrutusväriksi valikoitui luonnollisesti vaaleanpunainen. Timantit ja kimalteet tekevät jo itsessään kakusta prinsessamaisen, joten tarpeen tullen kakku toimii myös ilman kruunua ja valtikkaa.






Täytteenä kakussa oli mansikkaa, kermaa ja vaniljarahkaa. 



Prinsessatäytekakku
Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja. Pohjien kostutus vaniljamaidolla. 

täyte:
4 dl vispikermaa
1 prk (200g) vaniljarahkaa
500 g mansikoita soseena
2 rkl sokeria
noin ½ dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat, vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma, mansikat ja rahka. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe pienissä erissä. Sekoita huolella tasaiseksi. Jaa täyte kakun kahteen väliin. Anna tekeytyä muutama tunti (tai yön yli) viileässä.

kuorrutus ja koristelu:
1 dl vispikermaa
noin 750 g vaaleanpunaista sokerimassaa
valkoista sokerimassaa koristeisiin
elintarvikeliimaa
prinessatarvikkeita: hopeahelmiä, syötäviä timantteja, kimallejauhetta  

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä ohut kerros kakun päälle ja reunoille. Kerma "liimaa" sokerimassan kiinni kakkuun. Kauli tomusokerin avulla pinkistä sokermassasta tasapaksuinen levy ja kuorruta kakku. Siisti reunat. Itse liimasin elintarvikeliimalla koristeiden timantit, reunuksen hopeahelmet, sekä kuorrutukseen kruunun, valtikan ja timantit, muuten ne eivät olisi pysyneet paikallaan.

2 kommenttia: