perjantai 1. tammikuuta 2016

Blinipannukakku

Blinit ovat kuuluneet uuden vuoden juhliimme jo monen vuoden ajan. Kieltämättä joskus on hieman harmittanut seistä lieden äärellä paistopuuhissa, naama kiiltävänä ja hiukset rasvalta haisten. Niinpä, kun Glorian ruoka&viini-lehdestä löytyi blinipannukakkuohje, tartuin heti tilaisuuteen. Tällä kertaa uuni hoitaisi osuuteni!

Paistamisen lisäksi myös taikina oli paljon nopeampi ja helpompi valmistaa kuin normaalisti käyttämäni blinitaikina. Taikinan juuri tekeytyi vain reippaan tunnin huoneenlämmössä, jonka jälkeen siihen lisättiin kananmunat ja rasva. Ei siis valkuaisten vatkaamista erikseen tai taikinan kohottamista seuraavaan päivään. Kätevää!

Entä kärsikö maku, kun rasva ei tirissytkään normaaliin malliin? Sanoisin, että hieman. Ihana kullanruskea väri maistuu myös suussa ja nyt, kun väri oli hieman valju, tuntui se vaikuttavan makuunkin. Ohje on kuitenkin todella kätevä, se säästää aikaa (ja hermoja) ja kiva suolainen tarjottava valmistuu kerralla isommallekin porukalle. Minä aion tehdä blinipannaria toisenkin kerran. 



Blinipannukakku (uunipellillinen)
7 dl maitoa
200 g kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
3 kananmunaa
25 g voita sulatettuna

Lisäksi esim. katkarapuja, mätiä, sipulia, smetanaa, tilliä

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita mukaan jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä liinan alla noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti. 

Sekoita tekeytyneeseen taikinaan huoneenlämpöiset kananmunat ja sulatettu voi. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, noin 30 minuuttia. 

Tarjoile lämpimänä. Täytteet voi levittää myös koko pannukakulle ennen annospaloiksi leikkaamista.

3 kommenttia:

  1. Blinejä ei olekaan tullut koskaan tehtyä. Vaikuttavat herkulta! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilun voi hyvin aloittaa tällä pannarilla ja edetä sitten "oikeisiin" blineihin. Mukavaa leivontavuotta myös Serkusten suklaaunelman väelle!

      Poista
  2. Kiva idea!Blinit ovat hyviä,tykkään kovasti.

    VastaaPoista