maanantai 6. tammikuuta 2014

Risotto

Pukki toi jälleen pari ruokakirjaa ja niitä selaillessa loma on sujunut mukavasti. Kokkausvaiheeseen asti pääsi ensimmäisenä risotto. Aiemmat risottoyritykset ovat olleet vähemmän onnistuneita, joten toivoin italialaisten äitien osaavan neuvoa paremmin. Risottoni on suomalainen versio kirjan Mamma mia, italialaisten äitien keittiössä- kirjan Vuoristolaisrisotosta. Riisinä käytin lähimarketista ostettua Risellaa, joten keitin sen (melkein) pakkauksen ohjeen mukaan. Keittoaikaa lyhensin parilla minuutilla, jotta riisi jäisi al dente. Salviaa, valkosipulia ja parmesaania laitoin summassa. 

Gordon Ramsey tai Chef Kemppainen löytäisivät risotostani varmasti paljonkin sanottavaa, mutta meidän kotikeittiössämme valkosipulilla ja salvialla maustettu risotto maistui hyvin.   





Vuoristolaisrisotto suomalaisittain 2 hengelle
1,5 dl risottoriisiä
4 dl vettä 
suolaa

Kiehauta kattilassa 4 dl vettä, lisää ripaus suolaa ja 1,5 dl Risella risottoriisiä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 17 minuuttia. Voit sekoittaa riisiä välillä. Tarkista kypsyys, ennen kuin otat liedeltä. Riisissä saa olla purupintaa.

2-4 valkosipulin kynttä
tuoretta salviaa
noin 50 g voita
suolaa
parmesaania

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua salvianlehdet. Kuullota sipuli ja salvia kuumalla pannulla voissa. Lisää keitetty risottoriisi ja sekoita hyvin. Mausta lopuksi parmesaanjuustoraasteella. 

Ilkka Falck, Antonio Ranesi: Mamma Mia italialaisten äitien keittiössä (Otava)

2 kommenttia:

  1. Löysin tänne Lf viestisi kautta ja heti tuli nälkä hetken sivujasi selailtuani!
    Kaikkea hyvää alkaneelle uudelle vuodelle!

    http://nami-hiiri.vuodatus.net
    ps. Kommentointiosion mahdollisuuksiin kaipaisin ainakin tuon URL/http....mahdollisuuden U!

    VastaaPoista
  2. Oi nam, hyvältä näyttää! Itse sain viime jouluna lahjaksi tuon Safkaa-kirjan, ja sieltä on löytynyt jo useampikin resepti meidän vakioreseptivalikoimaan...

    VastaaPoista