perjantai 17. tammikuuta 2014

Pähkinä-suklaapalat

Tiedätte varmasti tunteen, kun pitää saada jotain makeaa hyvää. Ja mielellään nopeasti. Silloin kaivellaan keittiön kaapit ja leivotaan niistä aineista, mitä sattuu löytymään. 

Tänään "makeaa nopeasti ja helposti" - tunne tuli tyydytettyä pähkinä-suklaapaloilla. Kaapista löytyi yllättävän (liian) paljon jouluksi varattuja pähkinöitä ja leivontasuklaata, joten ne kannatti käyttää pois. Tämä herkku onnistuu aloittelevaltakin leipurilta.





Pähkinä-suklaapalat
75 g voita
noin 120 g suklaata (kaikenlainen suklaa käy)
2 munaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta (ei pakollinen, mutta tuo kuohkeutta)
noin 120 g hasselpähkinöitä tai mitä pähkinöitä sattuu löytymään

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe (jos käytät). Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun astiaan tai pienehkölle uunipellille (minulla vuoka oli 38cm x 16cm). Ripottele pähkinät taikinan päälle. Paista noin 25 minuuttia. 


1 kommentti:

  1. Apua, tällaisia kuvia ei saisi katsella silloin, kun pohtii sokerilakkoa ;)...!

    VastaaPoista