lauantai 17. elokuuta 2019

Suklaa-mansikkapallot (gluteeniton, vegaani)

Raskas työ vaatii raskaat herkut! Eli töihin on palattu ja yllättävän väsyneeksi sitä itsensä tuntee. Onneksi on viikonloput ja voi leipoa.

Perjantaina siis kaipasin jotain nopeaa hyvää ja kun mies löysi kaupasta vielä mansikoita, oli suklaa-mansikkapallojen aika. Lämmin ilmakin palasi kuin tilauksesta, joten mansikkapallo ja lasi valkkaria omenapuun alla aloitti viikonlopun. 

Nauttikaa tekin!



Suklaa-mansikkapallot (noin 20 kpl)
100g tummaa gluteenitonta ja maidotonta suklaata
pieniä tuoreita mansikoita
100g huoneenlämpöistä voita tai sinistä Keijua
1½ dl sokeria
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1½ tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kylmää kahvia
kookoshiutaleita

Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa. Siisti mansikat, leikkaa tarvittaessa suippoa päätä pois, jotta saat pyöreämmän muodon. Kasta mansikat suklaassa, laita voipaperin päälle jääkaappiin jähmettymään. 

Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, vaniljasokeri, kaakao ja lopuksi kahvi. Sekoita tahmeaksi seokseksi. 

Peitä jokainen mansikka seoksella ja pyörittele palloksi. Pyörittele pallot vielä kookoshiutaleissa. 

Säilytä suklaa-mansikkapalloja jääkaapissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti