Eilen tein vielä yhden Runebergin kääretortun ja tällä kertaa nostin palat lautaselle pystyyn. Koristelun jälkeen ne muistuttivat enemmän esikuvaansa.
Runebergin kääretorttuleivokset
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
Leivo kääretorttupohja tavalliseen tapaan, paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle (huom! älä sokeroi paperia).
täyte:
1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa
noin 2 dl vadelmahilloa
Notkista tuorejuusto ja levitä se jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Levitä juuston päälle vadelmahillo. Kääri torttu napakaksi rullaksi, säilytä viileässä.
kuorrute:
vadelmahilloa
tomusokeria
vettä/maitoa
Leikkaa kääretorttu paloiksi, nosta palat lautaselle pystyyn. Sekoita tomusokeri ja vesi (tai maito) jäykähköksi kuorrutteeksi. Laita jokaiselle palalle pieni lusikallinen hilloa ja valuta kuorrutetta hillon ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti