Suositut nyhtökaura ja härkis eivät alkuun oikein sopineet suuhuni, mutta pikku hiljaa olemme lisänneet niiden käyttöä ja makuaisti on tottunut. Varsinkin härkistä meillä on nykyään usein ja bbq-härkis on osoittautunut sopivaksi meidän kesäkäyttöömme.
Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat valmistimme tutulla tavalla, jauhelihan paikalla vain oli härkistä. Härkiksen käyttö on jopa helpompaa, sitähän ei tarvitse edes paistaa ensin, niin kuin jauhelihaa. Juhannuksen härkiskasvisten täytteessä oli mm. riisiä, tuoreita herneitä, punasipulia, valkosipulia, murennettua fetaa ja mausteita.
Tässä vielä kuva ennen uunia ja emmentalkuorrutetta.
Härkiskasvikset
Täytettäväksi sopivat ainakin paprika, kesäkurpitsa ja tomaatti. Halkaise kasvikset ja poista sisukset.
täytteeseen sopivat esim:
keitetty riisi
bbq-härkis
pilkottu tuore sipuli
punasipuli
valkosipuli
tuoreet herneet
murusteltu feta
erilaiset tuorejuustot
pieneksi pilkottu tomaatti
tuoreet yrtit
päälle raastettua emmentalia
Sekoita täyte tasaiseksi ja täytä valitsemasi kasvikset. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti