sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Suklaapiirakka

Lapsista on aina mukavaa, kun saa itse vaikuttaa omaan ruoka- tai herkkuannokseensa. Uskon myös, että se vaikuttaa ruoan menekkiin. Aina, kun pääsee itse vaikuttamaan, motivaatio on parempi. Ja yritän muistaa tämän myös työssäni!

Eilinen Tiitun ja Nupun kanssa herkuteltu suklaapiirakka sopi mainiosti tee-se-itse-herkuksi. Peruspiirakka ei ollut liian makea tai korea, se suorastaan kaipasi jotain koristetta päälleen. Meillä valittiin nonparelleista ja marjoista, mutta aivan yhtä hyvin piirakan seuraksi sopivat myös jäätelö ja kermavaahto. Arvaatte varmaan, että suklaapiirakan menekki oli ihan hyvä.









Piirakan pohjasta tuli vähän tuhti, seuraavalla kerralla aion jättää pohjan ja reunat ohuemmiksi. Nuppu nautiskeli aluksi pelkän täytteen, mutta söi loppujen lopuksi myös reunat. 




Suklaapiirakka 
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhoa

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja kaakaojauho ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Oman vuokani halkaisija oli 24 cm ja minusta pohjasta tuli liian paksu.

täyte:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 dl maitoa 

Sulata voi kattilassa, ota liedeltä ja paloittele suklaa mukaan. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi mukaan jauhot ja suola. Lisää maito ja jo hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. 

Paista 200 asteessa uunin alaosassa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 30 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti