lauantai 21. toukokuuta 2016

Kaura-banaanikeksit (rasvaton, sokeriton)

Minulla makeanhimo iskee usein työpäivän päätteeksi, päiväkahvilla olisi niin kiva syödä jotain sokerista. Oma suosikkini sokerin korvaajaksi on usein banaani. Varsinkin jo pehmeämmät, hieman ylikypsät banaanit sopivat kahvin kanssa yllättävän hyvin yhteen.

Myös näissä kaura-banaanikekseissä käytetään hyväksi banaanin makeutta. Ainesosia on vain muutama, joten nämä terveyskeksit pyöräyttää todella nopeasti myös arkena. Miinuksena on keksien harmaahko väri, joka johtuu uunissa tummuvasta banaanista. Jos on valmis hieman tinkimään kaloreista, voi ulkonäköä piristää ohuilla suklaaraidoilla. Itse kokeilin maitosuklaaraitoja, mutta tumma suklaa sopisi varmasti paremmin.Kaura-banaanikeksit (noin 30kpl pieniä)
taikina:


Muussaa kaksi banaania kulhossa. Pieni saksilla yhteensä noin 1 dl rusinoita ja kuivattuja karpaloita. Lisää ne ja 2½ dl kaurahiutaleita banaanin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Tasoita nokareet keksien muotoon, sillä taikina ei leviä uunissa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Jäähdytä ja koristele halutessasi tummalla suklaalla.

2 kommenttia: