sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Lehtikaali-fetapiirakka

Lumityötkö ovat minut hiljentäneet, mutta nyt ei irtoa juttua. Tehkää tekin lehtikaali-fetapiirakkaa ja nauttikaa sitä yhdessä ystävienne ja rakkaittenne kanssa. 

Hyvää ystävänpäivää!



Lehtikaali-fetapiirakka
pohja:
100 g voita
1 dl spelttijauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 3/4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola keskenään, nypi voi mukaan. Lisää kylmä vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Jauhoja voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Myös ruisjauhot sopivat hyvin.

täyte:
200 g lehtikaalia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
3 kananmunaa
2-3 dl ruokakermaa
noin 100 g fetajuustoa
1 dl pinjansiemeniä
suolaa
mausteita, esim. musta- tai valkopippuria rouhittuna

Huuhtele lehtikaali, poista ruodit. Silppua kaali sekä kuorittu sipuli ja valkosipulit. Kuullota kaalia ja sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna seoksen jäähtyä.

Vuoraa piirasvuoka (halkaisija noin 28cm) ja reunat taikinalla. Kaada jäähtynyt lehtikaali-sipuliseos pohjan päälle. Murustele feta kaalin päälle. Lisää ruokakermaan kananmunat, vatkaa munien rakenne rikki. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Kaada kermaseos vuokaan ja ripottele pinjansiemenet päällimmäiseksi. Siisti taikinareunat ennen paistamista.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Pinjansiemenet palavat helposti, joten loppuvaiheessa kannattaa pinta peittää foliolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti