perjantai 5. helmikuuta 2016

Keitto paahdetuista kasviksista

Uusimmassa Yhteishyvässä (helmikuu 2016) oli monta kivaa ruoka- ja leivontaohjetta. Tällä viikolla yhden arki-illan meillä pelasti lämmin bataattikeitto, jonka kasvikset paahdettiin ensin uunissa. Juustokumina eli jeera antoi mukavan lisän muuten ehkä tavallisen makuiseen keittoon. Keitto lämmitti mukavasti arki-iltaa.



Keitto paahdetuista kasviksista
500 g bataattia
1 sipuli
2 isoa tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
5 dl kasvislientä
suolaa
pippuria
1 tl juustokuminaa

Kuori ja paloittele bataatti ja sipuli. Lohko tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle öljyä. Paahda kasviksia 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valmista tässä välissä kasvisliemi.

Poista halutessasi tomaateista kuoret, ne lähtevät lämpimänä hyvin irti. Kaada kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Kuumenna liedellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti