tiistai 16. kesäkuuta 2015

Suklainen ristiäiskakku pienelle pojalle

Minua pyydettiin tekemään ristiäiskakku pienelle pojalle. Vanhempien toiveena oli melko perinteinen marja- tai kermakakku ja isän toiveena paljon suklaata. Näitä toiveita yhdistellen päädyimme suklaakuorrutteiseen lakkakakkuun, jossa lakkojen lisäksi oli täytteenä suklaamoussen tapaista suklaakreemiä ja reunoilla kermapursotukset. Kukat tein sokerimassasta.

Paljon onnea vielä Kalle-pojalle ja koko perheelle!




Suklainen ristiäiskakku
pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

täytteet:
sokeroituja lakkoja tai muita marjoja
2 x suklaakreemi, ohje löytyy esim. täältä

Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta esim. vaniljamaidolla. Levitä valitsemasi marjatäyte pohjan päälle ja suklaakreemi marjojen päälle. Nosta keskimmäinen kakkulevy ja kostuta. Täytä samoin kuin edellinen. Tässä kakussa ensimmäinen suklaakreemi oli tummasta suklaasta ja toisen kakkuvälin kreemi maitosuklaasta.

Nosta päällimmäinen kakkulevy ja muista kostuttaa myös se. 

suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1½ dl kuohukermaa

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä sitä. Nosta kattila liedeltä ja valuta suklaasula kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jäähdyttele hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja siisti reunat. 

reunat:
noin 3,5 dl Flora vispiä tai vispikermaa
reipas ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, siivilöi vaniljakreemijauhe mukaan vatkaamisen aikana. Pursota kakun reunat, kun suklaa on täysin jähmettynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti