tiistai 10. helmikuuta 2015

Sinihomejuusto-suklaapallot

Etkö voi vastustaa homejuustoa? Onko tumma suklaa intohimosi? Nämä kaksi nautinnollista raaka-ainetta on nyt yhdistetty homejuusto-suklaapalloiksi. Ohje löytyi Hesarin ruokasivulta jo ennen joulua, mutta ehdin kokeilla palleroita vasta nyt. 

Ohjeen mukaan juustosta tehdään kahdeksan palloa ja ensimmäisellä kerralla näin teinkin. Armoton koemaistajani kuitenkin ilmoitti, että pallon koko on liian suuri, joten toisella kerralla pienensin koon puoleen. Yhden suupalan kokoiset pallot ovatkin paljon mukavampia. Toisella kerralla lisäsin myös leivän määrää, koska halusin palloihin lisää rakennetta ja rapsakkuutta. 

Pallerot ovat loistava ystävänpäivälahja. Sydänystävälle täytä silikonimuottiin tehdyt suklaakonvehdit hillon sijasta juustolla! 





Sinihomejuusto-suklaapallot (noin 16 kpl)
120 g sinihomejuustoa
2 viipaletta vaaleaa leipää
n. 120 g tummaa suklaata (70%)

Jaa sinihomejuusto noin 16:een osaan ja pyörittele palloiksi. 

Poista leipäviipaleista kuori ja leikkaa leipä pienen pieniksi kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot kuumalla kuivalla (ei rasvaa) pannulla koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.

Laita rapeat leipäkuutiot kulhoon ja kierittele juustopallot leipäkuutioissa. Voit painaa leipäpaloja kevyesti juuston sisälle. 

Sulata suklaa mutta anna sen jähmettyä takaisin hetken aikaa, näin saat palloihin paksumman suklaakerroksen. Kieritä suklaa-leipäpallot sulatetussa suklaassa ja jätä valumaan ritilän päälle. Säilytä viileässä mutta tarjoile huoneenlämpöisinä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti