sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Portviinitryffelit

Tänä vuonna ajattelin jättää suklaakonvehtien tekemisen paikalliselle suklaatehtaalle ja keskittyä tryffeleihin. Tryffelit ovat enemmän aikuisten makuun ja niitä voi halutessaan maustaa tilkalla alkoholia. Ensimmäisessä tryffelierässäni maistuukin portviini, josta tulee kiva jälkimaku suklaan jo sulettua suuhun. Portviini on myös tyylikäs jälkiruokaviini sellaisenaan tai kahvin kanssa nautittuna.


Joku on käynyt minun tryffelilautasellani!

Portviinitryffelit
200 g tummaa suklaata, esim. Panda
1 dl kuohukermaa
2 rkl (30ml) portviiniä
30 g huoneenlämpöistä voita
leivontakaakaojauhoa, esim. Van Houten

Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi. Kiehauta kerma kattilassa, poista liedeltä ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Lisää portviini ja voi. Sekoita tasaiseksi. Laita seos jähmettymään jääkaappiin noin 3 tunniksi. Kun massa on jähmettynyt, ota lusikalla sopiva pala ja pyörittele palloksi. Tässä vaiheessa kannattaa olla ripeä, sillä massa sulaa nopeasti käsiin. Laita valmiit tryffelipallot lepäämään jääkaappiin.

Pyörittele pallot makeuttamattomassa kaakaojauheessa ennen tarjoilua. Tryffelit ovat kauniita sellaisenaan, mutta ne voi laittaa myös metallisiin karkkivuokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti