torstai 19. joulukuuta 2013

Sitruunatryffelit

Tryffeleiden valmistus jatkuu. Kakkoserässä valmistuivat sitruunatryffelit, joiden ohje löytyi Unelmien Talo & Koti-lehden liitteestä. Sitruunatryffelit ovat maultaan raikkaita, eikä niissä ole niin paljon suklaata kuin portviinitryffeleissä. Ensimmäinen suupala olikin hieman pettymys, mutta toinen jo paljon parempi. Jos sulan suklaan kanssa työskentely tuntuu hankalalle, suosittelen tekemään sitruunatryffeleitä. Massaa on paljon helpompi käsitellä ja muuntelumahdollisuuksia löytyy. Tryffeleihin voi laittaa valkosuklaan tilalle tummaa suklaalta, keksit voi vaihtaa mieleisekseen...

Itse aion laittaa seuraavaan annokseen hieman enemmän suklaata ja murskata keksit mahdollisimman hienoksi. Näin massasta tulee tasaisempaa ja sisus näyttää kahvipöydässä hienostuneemmalta.

Sitruunatryffelit ovat sisältä kellertäviä.

Kaakaojauheella ja suklaalla päällystettyjä tryffeleitä.Sitruunatryffelit
200 g muropikkuleipiä
100 g valkosuklaata (enempikään ei haittaa yhtään)
½ purkkia lemon curd-sitruunatahnaa
makeuttamatonta kaakaojauhetta

Murskaa pikkuleivät mahdollisimman tasaiseksi jauheeksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaan joukkoon keksijauhe ja sitruunatahna. Laita massa jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi. Pyörittele massasta palloja ja anna niiden levätä hetki jääkaapissa. Kieritä tryffelipallot kaakaojauheessa tai sulassa suklaassa.

Sitruunatryffelit paranevat vanhetessaan, joten ne kannattaa nauttia vasta valmistusta seuraavana päivänä. Maut ja kosteus ehtivät näin paremmin tasoittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti