Omia omppuja. |
Täytettä on paljon! |
Vanilja-mascarpone omenapiirakka (alkuperäinen ohje Kinuskikissa)
pohja:
150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
täyte:
1 ps vaniljakastikejauhetta, esim. Blå Band
(tai 1½ dl maitoa + vaniljakastikepussi)
250 g mascarponejuustoa
n. 400 g omenoita
n. 1 ½ rkl siirappia
Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jähmettyä hetken jääkaapissa. Mielestäni kastike saa jäädä melko löysäksi, täytteestä tulee siten vielä mehevämpi. Jos kuitenkin tykkäät jämäkämmästä täytteestä, sekoita jauhe 1½ desilitraan maitoa ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Tee pohjataikina ja kuori ja viipaloi omenat. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää mascarponejuusto vaniljakastikkeeseen ja kaada seos pohjan päälle. Asettele omenaviipaleet täytteen päälle. Valuta siirappia omenoiden päälle - oman maun ja omenoiden happamuuden mukaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Malta mielesi ja anna jäähtyä hetken aikaa...
Mitä happamampia omenoita, sitä enemmän siirappia. |
Aivan ihanaa! Taisin mennä vain sekaisin vaniljakastikkeen kohdalla. Teitkö sen tuohon pieneen maitomäärään vai Blå Bandin ohjeen neljään desiin? Mä valmistin pakkauksen ohjeen mukaan ja arvata saattaa, että piiras on todella vaniljainen! :) Nam!
VastaaPoistaHyvä huomio Sirma. Tein Blå bandin ohjeen mukaan. Poistankin tuon pienen maitomäärän ohjeesta.
VastaaPoista