perjantai 22. kesäkuuta 2012

Raparperimuffinssit

Kesän alussa raparperiä riittää ja riittää. Tuoreena se onkin parhaimmillaan piirakoihin, kiisseliin - ja muffinsseihin.




Raparperimuffinssit 12 kpl (alkuperäinen ohje Kinuskikissa)
 taikina:
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl jauhoja
2 tl leivinajuhetta
2 dl hunajanmakuista Bulgarianjugurttia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan vuorotellen jugurtin kanssa. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Jos käytät kertakäyttövuokia, kannattaa laittaa kaksi vuokaa päällekkäin. Näin muffinssit pysyvät paremmin "kuosissa".

täyte:
200 g raparperin paloja
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1½ tl kanelia

Sekoita raparperipalojen joukkoon sokerit ja kaneli. Painele ne syvälle taikinan sisään.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

kuorrutus:
130 g valkosuklaata (Panda)
2 dl vispikermaa
(kanelia)

Sekoita sulatettu valkosuklaa ja vaahdotettu kerma. Mausta halutessasi kevyesti kanelilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti