maanantai 2. elokuuta 2010

Mustikkakakku

Pyöreänmuotoinen kakku alkaa välillä kyllästyttää, onneksi saatavilla on valtava määrä erikoisvuokia. Aina ei tarvitse edes mitään kovin ihmeellistä, pelkkä muodon muuttaminen neliöksi tuo kakkuun uutta ilmettä. Kokeilin uutta neliövuokaani mustikakkuun ja tykästyin kovasti.


Kakun kuorrutus on Kinuskikissan mustikkatahnaa, reunat on pursotettu Flora vispillä. Koristeiksi tein sokeroituja mustikoita. Aidot mustikanvarvut sopivat kivasti tähän kokonaisuuteen.

Sokeroidut marjat:
kananmunan valkuaista
kidesokeria

Pyörittele marjat ensin valkuaisessa ja sen jälkeen sokerissa. Anna kuivua talouspaperin päällä hetken ajan.






Pohja on tavallinen neljän munan sokerikakkupohja. Kostutus vaniljamaidolla. Kerrosten välissä on samaa mustikkatahnaa kuin kakun päällä. Lisäksi vatkattua 2dl Flora vispiä ja 2dl vaniljarahkaa.

Kinuskikissan mustikkatahna:
2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti