tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kasvispannukakku

Mitä ruoaksi arki-iltana? Siinäpä ikuinen pulma myös meidän kahden aikuisen taloudessamme. Usein toki syömme viikonlopun jämiä, mutta nekään eivät riitä koko viikoksi. 

Viime viikonloppuna sain talkoohommissa maistaa ihanaa kasvispannukakkua, josta tuli heti arki-iltojemme pelastus. Vaikka loppuviikosta jääkappi ammottaisi jo tyhjyyttään, niin aina sieltä maitoa ja kananmunia löytyy. Niiden ja vehnäjauhojen lisäksi tarvitaankin vain sitä, mitä kaapista löytyy. Meiltä löytyi tällä kertaa tomaatteja, punasipulia ja fetaa. 

Kasvispannari on helppo ja nopea valmistaa. Pellillisestä riittää hyvin useammallekin ruokailijalle ja loput voi ottaa seuraavana päivänä evääksi.



Kasvispannukakku
4 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin ½ tl suolaa
25 g voita sulatettuna

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, sekoita. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos munamaitoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Jätä taikina tekeytymään noin puoleksi tunniksi. 

täyte:
minitomaatteja
fetaa
punasipulia
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa
mustapippuria
kuivattua basilikaa

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Viipaloi fetajuusto, tomaatit ja punasipuli. Raasta emmental.

Kaada taikina uunipellille. Ripottele täytteet taikinan päälle, viimeiseksi juustoraaste. Mausta esim. mustapippurilla ja basilikalla. Paista pannaria 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti