sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Suklaalevite

Levitteet ovat käteviä kakun- ja pikkuleipien täytteitä. Kaupasta ostettuina ne säästävät aikaa ja useimmiten myös rahaa. Viime aikoina olen kuitenkin löytänyt itseni yhä useammin kattilan äärestä keittämästä omaa curdia tai levitettä. Edullisemmaksi omatekoiset tuskin tulevat, mutta ainakin tiedän, mitä aineita leivonnaiseni sisältävät. Joulunajan suosikkini, puolukkacurdin lisäksi, on gluteeniton suklaalevite. Kakun täytteenä suklaalevite on erinomainen, mutta voit sipaista sitä myös paahtoleivälle tai keksin päälle. Jouluna suklaalevite on loistava vierasvara ja lahjavinkki.

Suklaalevite saa Marie-keksitkin maistumaan.
 


Suklaalevite
250 g voita
250 g tummaa suklaata (esim. Panda, gluteenittomaan levitteeseen Brunberg)
1-3 rkl sokeria, riippuen suklaan makeudesta
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl haaleaa maitoa
1 kananmuna

Sulata voi. Rouhi suklaa paloiksi ja lisää voisulaan. Sekoita ja anna suklaan sulaa. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hitaasti huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöiseen suklaaseokseen haalea maito. Itse lämmitin maitoa mikrossa sulatusasetuksilla hetken. Sekoita seos tasaiseksi. Anna jälleen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmuna sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada seos hillopurkkiin ja siirrä jääkaappiin. Anna jähmettyä yön yli. Ota levite lämpenemään ennen tarjoilua, näin se on helpompi levittää ja maku tulee paremmin esille.

1 kommentti: