Kakun tyyliin sopii viimeistelemätön ulkonäkö. |
Joulumausteinen suklaakakku
1½ dl sokeria
200 g tummaa suklaata, esim. Panda
125 g voita
4 munaa
ripaus suolaa
3/4 dl perunajauhoja
1-2 tl kanelia
1-2 tl inkivääriä
1-2 tl neilikkaa
Voitele irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 20cm. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää valkuaisiin ½ desiä sokeria ja ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita valkuaisvaahto jääkaappiin odottamaan.
Paloittele kattilaan suklaa ja voi. Mittaa joukkoon 1 dl sokeria. Sulata seos miedolla lämmöllä sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken ajan. Lisää keltuaiset yksitellen ja koko ajan sekoittaen hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen. Yhdistä mausteet perunajauhoihin ja lisää mauste-jauhoseos siivilän läpi suklaaseen. Yhdistä valkuaisvaahto seokseen varovasti käännellen.
Paista n. 30 minuuttia 175 asteessa. Kakku voi hyvin jäädä sisältä hieman kosteaksi. Säilytä viileässä. Kakun voi myös pakastaa.
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata, esim. Panda
25 g voita
1 dl kuohukermaa
koristeluun makeuttamatonta kaakaojauhoa, esim. VanHouten
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta kerma kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja massa on tasaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi.
Huom! Gluteenittomaan kakkuun muista tarkistaa suklaan sisältö. Brunberg on hyvä valinta.
1½ dl sokeria
200 g tummaa suklaata, esim. Panda
125 g voita
4 munaa
ripaus suolaa
3/4 dl perunajauhoja
1-2 tl kanelia
1-2 tl inkivääriä
1-2 tl neilikkaa
Voitele irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 20cm. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää valkuaisiin ½ desiä sokeria ja ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita valkuaisvaahto jääkaappiin odottamaan.
Paloittele kattilaan suklaa ja voi. Mittaa joukkoon 1 dl sokeria. Sulata seos miedolla lämmöllä sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken ajan. Lisää keltuaiset yksitellen ja koko ajan sekoittaen hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen. Yhdistä mausteet perunajauhoihin ja lisää mauste-jauhoseos siivilän läpi suklaaseen. Yhdistä valkuaisvaahto seokseen varovasti käännellen.
Paista n. 30 minuuttia 175 asteessa. Kakku voi hyvin jäädä sisältä hieman kosteaksi. Säilytä viileässä. Kakun voi myös pakastaa.
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata, esim. Panda
25 g voita
1 dl kuohukermaa
koristeluun makeuttamatonta kaakaojauhoa, esim. VanHouten
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta kerma kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja massa on tasaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi.
Huom! Gluteenittomaan kakkuun muista tarkistaa suklaan sisältö. Brunberg on hyvä valinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti