perjantai 27. joulukuuta 2013

Saaristolaiskaviaari

Järven rannalla kasvaneena olen syönyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni kalaa. Heti, kun isä uskalsi ottaa minut mukaan veneeseen, olin mukana verkkoja laskemassa ja kesäaamuisin niitä myös nostamassa. Myöhemmin ylenin soutajaksi ja kalojen päästelijäksi.

Niinpä myös joulupöytään meillä on aina kuulunut kalaa. Nykyisin kala kylläkin haetaan kaupasta mutta jossakin muodossa sitä on pöydässä oltava. Aikuisiän suosikkini on jo monta vuotta ollut lohitahna, jonka virallinen nimi on todennäköisesti Saaristolaiskaviaari. Ohjeen alkuperää en tunne, oman ohjeeni olen saanut äidiltäni. Minä käytän kalana kylmäsavulohta, mutta myös silli tai silakka sopivat hyvin.





Saaristolaiskaviaari rautalampilaisittain
200 g kalaa, esim. kylmäsavulohta
1 keskikokoinen sipuli
2 dl ranskankermaa
2 dl raejuustoa
ruohosipulia
tilliä
valkopippuri

Hienonna sipuli ja kala monitoimikoneessa. Lisää ranskankerma ja raejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää oman maun mukaan ruohosipulia, tilliä ja valkopippuria. Sekoita massa tasaiseksi. Tarjoa vaikkapa ruisleivän kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti