Niinpä myös joulupöytään meillä on aina kuulunut kalaa. Nykyisin kala kylläkin haetaan kaupasta mutta jossakin muodossa sitä on pöydässä oltava. Aikuisiän suosikkini on jo monta vuotta ollut lohitahna, jonka virallinen nimi on todennäköisesti Saaristolaiskaviaari. Ohjeen alkuperää en tunne, oman ohjeeni olen saanut äidiltäni. Minä käytän kalana kylmäsavulohta, mutta myös silli tai silakka sopivat hyvin.
200 g kalaa, esim. kylmäsavulohta
1 keskikokoinen sipuli
2 dl ranskankermaa
2 dl raejuustoa
ruohosipulia
tilliä
valkopippuri
Hienonna sipuli ja kala monitoimikoneessa. Lisää ranskankerma ja raejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää oman maun mukaan ruohosipulia, tilliä ja valkopippuria. Sekoita massa tasaiseksi. Tarjoa vaikkapa ruisleivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti