lauantai 8. maaliskuuta 2014

Vuohenjuustolla täytetyt tomaatit

Perjantai-illan rentoutumisruokaan kuului tällä viikolla lammasta ja vuohenjuustolla täytettyjä tomaatteja. Tomaateilla saa helposti näyttävyyttä ruokalautaselle. Talvitomaatit tahtovat Suomessa olla aika mauttomia, mutta täyttämällä ne pehmeällä vuohenjuustolla ja yrteillä alkaa makuakin löytyä. Helppotekoinen ja nopea lisuke sopii ainakin salaattien ja lihan seuraksi.


Vuohenjuustolla täytetyt tomaatit
4 keskikokoista tomaattia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
½ raaka kananmuna
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä tomaattien päälle ja vuokaan

Lorauta oliiviöljyä korkealaitaiseen uunivuokaan. Leikkaa tomaateista "kansi" pois. Kaiverra lusikalla tomaatin siemenet ym. sisus pois. Vatkaa kananmunan rakenne rikki, jotta saat sen puolitettua paremmin. Silppua valkosipulinkynsi. Sekoita vuohenjuusto, kananmuna ja valkosipuli keskenään. Mausta timjami- ja basilikasilpulla. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Lusikoi täyte tomaattien sisälle. Laita kannet päälle. Asettele tomaatit uunivuokaan. Lorauta vielä oliiviöljyä päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. 

Viinisuositus: Hewitson Baby Bush 2011, Australia (nautittu lampaan kera) 

4 kommenttia:

  1. Hei, sattuipa tämä postaus tulemaan hyvään aikaan eli juuri kun meillä käytiin kiivasta keskustelua, mitä kaupasta pitäisi ostaa. Tätä luvassa siis huomenna, namsk :)!

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje, kiitos! Sopi myös kalkkunan kylkeen mainiosti. Hyödynsin tomaateista poistetut "sisukset" kastikkeeseen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Laitapa sinä kastikkeen ohje Pilippolaan!

    VastaaPoista