Kotitekoisiin energiapatukoihin löytyi kaapista kuivattuja karpaloita, pinjansiemeniä, rusinoita ja hasselpähkinärouhetta. Kuivatut hedelmät olisivat tuoneet lisää makeutta, mutta hyvin toimi tämäkin yhdistelmä. Juhlavampaan versioon voisi lisätä pieniä paloja tummaa suklaata. Paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä hedelmäpalat ja siemenet palavat helposti. Seoksen voi paistaa levynä tai muotoilla pellille pötköjä, kuten itse tein.
Rusinoita, karpaloita, pinjansiemeniä. Nam! Viikonloppuversiossa valkosuklaakoristelu. |
Energiapatukat
½ dl rypsiöljyä
½ dl omenamehua
1 dl siirappia tai juoksevaa hunajaa
4 dl kaurahiutaleita
2 dl kuivattuja hedelmäpaloja tai marjoja
1 dl rusinoita
1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Laita leivinpaperi pellille ja voitele paperi rypsiöljyllä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuumenna isossa kattilassa kiehuvaksi öljy, omenamehu ja siirappi/hunaja (minulla oli Italian metsähunajaa). Ota kattila liedeltä ja lisää muut aineet. Sekoita paksuksi tahnaksi. Painele tahna tiiviiksi levyksi/patukoiksi paperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti