Tämä ihanan kostea kakku on ollut yksi leivotuimmista ohjeistani nuoruudesta lähtien. Wikipedian mukaan ambrosia on mytologiassa jumalten ruokaa. Mielestäni aivan niin ihmeellinen kakku ei ole, mutta meille tavallisille tallaajille kelpo herkku kahvipöytään. Appelsiiniambrosia on kosteampi ja paljon vähemmän makea kuin appelsiinipalat.
Appelsiinimehulla kostutettu kakku on sisältä mehevä. |
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa tai maitoa
kostutukseen yhden appelsiinin mehu
Voitele ja korppujauhota pyöreä vuoka (halkaisijaltaan noin 22cm). Pese appelsiini. Peitä raastimen hieno terä leivinpaperin palalla ja raasta appelsiinista uloin keltainen kuori. Puserra appelsiinin mehu kostutusta varten. Vatkaa sokeri ja rasva keskenään, Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää appelsiininkuoriraaste, kuivat aineet ja kerma/maito taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se sitten. Huuhtele vuoka ja pane kakku takaisin vuokaan. Kaada appelsiinimehu kakun päälle ja anna kakun kostua peitettynä pari tuntia. Itse annoin kakun levätä jääkaapissa yön yli.
kuorrutus:
3 dl tomusokeria
3-4 rkl appelsiinimehua
koristeluun hillottua appelsiininkuorta
Sekoita appelsiinimehu ja tomusokeri paksuhkoksi kuorrutteeksi. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele esim. hillotuilla appelsiininkuoripaloilla.
yksi suosikeista :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/
VastaaPoistaAina yhtä ihanaa! Kävin vierailulla blogissasi. Sisustaminen ei niin ole minun juttuni, mutta katson mielelläni kauniita kuvia ja luen muiden sisustusideoista.
PoistaHyvää on kokeiltu on monesti.
VastaaPoistaKiva kuulla. Jouluherkkujen jälkeen pitää itsekin taas tehdä :)
Poista