Yleensä perjantai-iltana haluaa pelata varman päälle ja punaviinin seuraksi kokkaa jotain, josta varmasti tietää pitävänsä. Meillä se on esimerkiksi jotain lihaa tai pastaa ja juustoa jossain muodossa. Tällä viikolla kokkasimme vuohenjuustosalaattia, jonka seuraksi paistettiin pihvit. Vuohenjuuston ja hunajan yhdistelmä on niin taivaallinen, että makunautintoa ei haitannut edes paahtoleipien lievä kärähtäminen.
Lämmintä vuohenjuustoa, hunajaa ja pinjansiemeniä. Nam! |
Vuohenjuustosalaatti kahdelle
noin 25 g pinjansiemeniä
paprika
öljyä
paahtoleipää
vuohenjuustoa
hunajaa
rucolaa
tammenlehväsalaattia
kastikkeeseen balsamiviinietikkaa ja hunajaa
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paahda pinjansiemeniä 250 asteisessa uunissa noin 2 minuuttia.
Puolita paprika, poista siemenet ja kannat. Pyörittele paprikapuolikkaat öljyssä ja paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kuori on melkein musta. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä puolisen tuntia, jotta kuori irtoaa helposti. Kuori ja paloittele paprikat.
Leikkaa vuohenjuustosta reiluja siivuja. Puolita ja paahda paahtoleivät. Laita paahtoleivät uunipellille, leipien päälle vuohenjuustosiivut ja valuta päälle hunajaa. Paahda uunissa noin viisi minuuttia.
Sekoita kastikkeen balsamiviinietikka ja hunaja keskenään.
Asettele salaatit ja paprikapalat lautaselle. Nosta vuohenjuustoleivät päälle. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Valuta päälle vielä kastiketta.
Hei, mahtava ohje, joka menee meillä varmasti kokeiluun! Juustot ja salaatit maistuu muuten täälläkin: meillä on huomenna menussa hedelmäinen halloumi-kanasalaatti.
VastaaPoistaMinä en pysty vastustamaan vuohenjuustoa :)
VastaaPoista