Gordon Ramsey tai Chef Kemppainen löytäisivät risotostani varmasti paljonkin sanottavaa, mutta meidän kotikeittiössämme valkosipulilla ja salvialla maustettu risotto maistui hyvin.
Vuoristolaisrisotto suomalaisittain 2 hengelle
1,5 dl risottoriisiä
4 dl vettä
suolaa
Kiehauta kattilassa 4 dl vettä, lisää ripaus suolaa ja 1,5 dl Risella risottoriisiä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 17 minuuttia. Voit sekoittaa riisiä välillä. Tarkista kypsyys, ennen kuin otat liedeltä. Riisissä saa olla purupintaa.
2-4 valkosipulin kynttä
tuoretta salviaa
noin 50 g voita
suolaa
parmesaania
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua salvianlehdet. Kuullota sipuli ja salvia kuumalla pannulla voissa. Lisää keitetty risottoriisi ja sekoita hyvin. Mausta lopuksi parmesaanjuustoraasteella.
Ilkka Falck, Antonio Ranesi: Mamma Mia italialaisten äitien keittiössä (Otava)
Löysin tänne Lf viestisi kautta ja heti tuli nälkä hetken sivujasi selailtuani!
VastaaPoistaKaikkea hyvää alkaneelle uudelle vuodelle!
http://nami-hiiri.vuodatus.net
ps. Kommentointiosion mahdollisuuksiin kaipaisin ainakin tuon URL/http....mahdollisuuden U!
Oi nam, hyvältä näyttää! Itse sain viime jouluna lahjaksi tuon Safkaa-kirjan, ja sieltä on löytynyt jo useampikin resepti meidän vakioreseptivalikoimaan...
VastaaPoista