Itse aion laittaa seuraavaan annokseen hieman enemmän suklaata ja murskata keksit mahdollisimman hienoksi. Näin massasta tulee tasaisempaa ja sisus näyttää kahvipöydässä hienostuneemmalta.
Sitruunatryffelit ovat sisältä kellertäviä. |
Kaakaojauheella ja suklaalla päällystettyjä tryffeleitä. |
Sitruunatryffelit
200 g muropikkuleipiä
100 g valkosuklaata (enempikään ei haittaa yhtään)
½ purkkia lemon curd-sitruunatahnaa
makeuttamatonta kaakaojauhetta
Murskaa pikkuleivät mahdollisimman tasaiseksi jauheeksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaan joukkoon keksijauhe ja sitruunatahna. Laita massa jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi. Pyörittele massasta palloja ja anna niiden levätä hetki jääkaapissa. Kieritä tryffelipallot kaakaojauheessa tai sulassa suklaassa.
Sitruunatryffelit paranevat vanhetessaan, joten ne kannattaa nauttia vasta valmistusta seuraavana päivänä. Maut ja kosteus ehtivät näin paremmin tasoittua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti