Suureksi yllätyksekseni Hell's Kitchen Suomi - ohjelman ensimmäisessä jaksossa oli toinenkin linkki Rautalammille. Kiinnostuin ohjelmassa mainitusta sinihomejuustojäätelöstä, etsin reseptin netistä ja huomasin, että Chef Kemppainen oli käyttänyt jäätelössään Peltola Blue- juustoa. Peltolan maitotila sijaitsee Rautalammilla ja heidän juustolansa naapurikunnassa Suonenjoella. Hyvä syntymäpaikkakuntani Rautalampi!
Peltola Blue-juusto osoittautui erittäin maistuvaksi. Jos pidät ranskalaisesta Roquefortista, pidät todennäköisesti myös Peltola Bluesta. Juustosta tehty jäätelö puolestaan oli mielenkiintoinen kokeilu. Juusto maistuu jäätelössä yllättävän paljon. Chef Kemppainen tarjosi jäätelöä briossin ja lakritsin kanssa. Itse voisin tarjota tätä joulun aikaan pipareiden seurana.
Sinihomejuustojäätelöä |
Sinihomejuustojäätelö (ohje Sauli Kemppainen)
250 g kermaa
250 g punaista maitoa (3,5 prosenttista)
100 g sokeria
120 g keltuaisia
75 g Peltola-sinihomejuustoa
Lämmitä maito, kerma, sokeri ja keltuaiset kattilassa 85-asteiseksi. (Minulla oli apuna lämpömittari.) Siivilöi ja lisää murusiksi hienonnettu sinihomejuusto. Sekoittele ja anna juuston sulaa rauhassa massaan. Jäähdytä massa täysin kylmäksi ja aja se jäätelökoneella jäätelöksi. Itse puolitin ohjeen ja jäätelöä tuli noin 3 dl.
Peltola Blue maistuu myös argentiinalaisen Malbecin kanssa. |
Katselin hetken tuota leipuri-ohjelmaa. Sinä kyllä pärjäisit taidoillasi tuossa joukossa hyvin :)
VastaaPoistaKiitos :) Näiden kilpailujen aikaraja olisi mulle suuri ongelma. Tykkään tehdä rauhassa.
VastaaPoista