Banaanileivokset
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl pähkinärouhetta
1½ dl (n. 150g) voisulaa
2 dl piimää
2 munaa
3 banaania
Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka. Murskaa banaanit mössöksi. Sekoita kuivat aineet eli jauhot, sokeri, kohotusaineet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon piimä, munat ja murskatut banaanit. Yhdistä kuivat aineet voiseokseen ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
kuorrutus:
50 g voita sulatettuna
2 rkl maitoa
4 dl tomusokeria
koristeluun esim. pähkinöitä
Lisää voisulan joukkoon maito ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. pähkinöillä. Leikkaa annospaloiksi. Leivoksissa on paljon rasvaa, joten ne kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti