sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Puolukka-toffeepulla

Pullan ystävänä minua on aina harmittanut omat vaatimattomat pullataitoni. Täälläkin olen monesti vuodattanut ärtymystäni hiivataikinoita kohtaan, enkä niitä juurikaan ole tehnyt. Mutta nyt on kuulkaa toinen ääni kellossa! Perjantaina päätin, että viikonlopusta tulee pullantuoksuinen ja samalla aloitin valmistautumisen lauantain koitokseen. Otin siis kaikki aineet (maitoa ja voita lukuunottamatta) huoneenlämpöön odottamaan seuraavaa päivää. Lauantaina otin voin hyvissä ajoin pehmenemään ja maidon lämmityksessä olin todella tarkkana, ei ainakaan jäänyt liian kylmäksi. Taikinan kohotin varmuuden vuoksi leivinuunin läheisyydessä.



Ja tuloksena oli kimmoisa, hyvin kohonnut pullataikina, josta sai helposti leivottua puolukka-toffeepullaa. Täytteen valitsin Yhteishyvän (5/2017) innoittamana, korvapuustien sisälle ripottelin pieneksi pilkottuja kermakaramellejä ja puolukoita. Kuvissa pulla ei ehkä pääse aivan oikeuksiinsa, sillä täytettä valui paistamisen aikana ulos. Mutta maku on ihana! Hyvä minä!

Blogi löytyy nykyisin myös instagramista: lapiccolatorteria




Puolukka-toffeepulla
Leivo puolen litran pullataikina. 

täyte:
100g pehmeitä kermakarkkeja, esim. Omar
100g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
noin 1½ dl jäisiä puolukoita

Pilko karkit hyvin pieniksi. Levitä voi, karkit ja puolukat levyksi kaulitulle pullataikinalle. Kääri ja leikkaa vinottain kolmioiksi. Paina palat etusormella korvapuusteiksi. 

Kohota pullat vedottomassa paikassa, voitele munalla ja ripottele päälle sokeria. 

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti