sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Banaanisuklaakakku

Tiitu sai joululahjaksi leivontakirjan, jossa on aivan huikeita ohjeita, aivan kuin joulupukilla olisi ollut joku taka-ajatus lahjan kanssa!



Vielä emme ole yhdessä ehtineet leipoa, mutta nonna otti varaslähdön yksikseen ja kokeili kirjan ohjeen mukaan banaanisuklaakakkua. Jo kakkutaikina oli niin hyvää, että juuri jouluherkuista selvinnyt nonna joutui pidättelemään itseään. Valmiissakin kakussa banaani maistuu riittävästi ja kosteuttaa mukavasti kakkua. 

Alkuperäinen ohje Ulla Svenskin kirjasta Suomen lasten leivontakirja.



Banaanisuklaakakku
250g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa/maitoa
2 isoa banaania (minulla 3 pientä)
100g tummaa suklaata (minulla sekoitus jämäsuklaita)

Voitele ja korppujauhota iso (1,8l) kakkuvuoka. Muussaa banaanit ja sulata suklaa.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Lisää puolet jauhoseoksesta varovasti sekoittaen taikinaan. Lisää loput jauhoista vuorotellen kerman/maidon kanssa ja lisää lopuksi banaanisose ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä ritilän päällä.


2 kommenttia: