tiistai 26. joulukuuta 2017

Suklaa-taatelikakku

Tiitun ja Nupun isä toivoi jouluksi suklaa-taatelikakkua. Suhtauduin toiveeseen aluksi varauksella, sillä minulla on taatelikakkuihin huono suhde. En ole niistä aiemmin tykännyt yhtään, enkä siten ole niitä leiponutkaan. Päätin kuitenkin vävyn mieliksi kakun leipoa ja hyvä niin, kakku oli aivan ihanaa!



Niin kuin kahvikakut yleensäkin, tämäkin kakku paranee vain vanhetessaan. Itse leivoin kakun pakkaseen jo joulua edeltävällä viikolla ja otin sulamaan aatonaattona. Kun siitä viimeiset muruset tänään tapanina syötiin, oli se vieläkin erittäin hyvää. 

Kakun ohje löytyi Mustikkasuu-nimisestä blogista.




Suklaa-taatelikakku
1 pkt (250g) kuivattuja, kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200g voita
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
100g tummaa suklaata rouhittuna

Paloittele taatelit ja laita ne kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää voi pienissä erissä ja sekoita, kunnes rasva sulaa joukkoon. Jäähdytä seos. 

Rouhi suklaa. Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja mausteet, myös suklaarouhe. 

Sekoita voi-taateliseokseen aluksi kananmunat ja sen jälkeen jauhot. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8 l) ja paista 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti