maanantai 1. toukokuuta 2017

Sitruunainen pokekakku

Taas jäi sima tekemättä ja munkit paistamatta. Toisaalta, kun katsoo ikkunasta ulos, voisi syödä vaikka joulutorttuja. Ei muuten tarvitse haravoida pihaa tänä vappuna!

Munkkien paistamisen sijaan kokeilin hurjasti helpompaa pokekakkua. Nimi tulee englannin verbistä poke eli tökätä tai pukata. Paistettuun kakkupohjaan tökitään reikiä, jotka täytetään hillolla tai marjoilla ja lopuksi kakku kuorrutetaan esim. tuorejuustolla. Sen verran annoin keväälle periksi, että omaksi pokekakukseni valitsin sitruunapoken. 






Vuoan muodoksi valitsin suorakaiteen ja tajusin vasta myöhemmin, että pyöreässä vuoassa kakusta olisi tullut paksumpi ja kakumman näköinen. Ja täytettävistä koloista olisi tullut syvempiä. No, tästä tuli nyt tällainen mokkapalaversio.  



Sitruunainen pokekakku
pohja:
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 18cmx24cm) tai pyöreään kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

väliin:
noin ½ purkkia lemon curdia

Töki tai kaiva reikiä jäähtyneeseen kakkupohjaan. Levitä pinnalle lemon curdia ja tasoita kunnolla, jotta kolot täyttyvät.

kuorrutus:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
noin 5 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vatkaa kuorrutuksen aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele halutessasi esim. nonparelleilla. Säilytä jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti