sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Raparperi-riisipuuro

Viikonlopun aikana auttelin vanhempiani keväthommissa, pesin kesämökin ikkunat ja saunan vanhempieni puuhaillessa muun siivouksen parissa. Siivousurakan jälkeen ihailtiin kättemme töitä kahvikupin ja tällä kertaa kaupan pullan kanssa. Illemmalla oli kuitenkin vielä keittiöoppitunti tiedossa, sillä raparperit kasvavat nyt hurjaa vauhtia ja äidin raparperi-riisipuuro on herkku vailla vertaa, jota minäkin haluan oppia tekemään. 



Äitini kokkaa vanhanajan tyyliin. Aineita ei mittailla sen kummemmin, korkeintaan riisin määrä kahvikupilla. Silmä ja makuaisti sanoo, kuinka paljon mitäkin laitetaan. Jos menee pieleen, niin seuraavalla kerralla korjataan tilanne. Ja harvoin menee pieleen.

Raparperi-riisipuuro
noin 1 l vettä (8-9 dl)
reipas desi puuroriisiä
noin 1 l raparperikuutioita, joissa jo hieman sokeria 
2-3 rkl fariinisokeria
kanelia tai kanelitanko
perunajauhoja

Keitä riisit vedessä puolipehmeiksi. Lisää pieniksi kuutioidut raparperit ja fariinisokeri. Keitä välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja hajoavat puuroon. Suurusta perunajauhoilla. Huom. puuro sakenee vielä jäähtyessään. Ripauta puuroon kanelia tai laita kanelitanko hetkeksi puuron sekaan. Tässä vaiheessa puuroa kannattaa maistaa ahkeraan ja lisätä kanelia ja sokeria tarpeen mukaan.

Itse tykkään syödä raparperi-riisipuuroa sekä lämpimänä että kylmänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti