lauantai 8. huhtikuuta 2017

Gluteenittomat mantelikeksit (vegaani)

Tämän aamun olen viettänyt keittiössä, uunissa on paistunut Nupun synttärikakun pohja ja yksi gluteeniton suklaakakku. Koska ne molemmat laitetaan pakkaseen odottamaan pääsiäisviikonloppua, piti lopuksi omaan suuhun leipoa mantelikeksejä. 



Mantelikeksien taikina kannattaa laittaa jääkaappiin kovettumaan ennen kaulitsemista. Oma taikinani oli jääkaapissa noin tunnin ja silti jouduin käyttämään reippaasti mantelijauhoja, jotta taikina pysyi kasassa. Lopputuloksena oli kuitenkin ihanan mureita, sitruunaisia keksejä. Pistaasipähkinät sopivat hyvin niin makuun kuin koristeeksi.



Mantelikekseissä ei käytetä kananmunaa, joten jos valitsee voin tilalle sinistä Keijua ja jättää tuorejuuston pois, keksit sopivat myös vegaanille. Ohje löytyi vanhasta (2014) Glorian ruoka&viini-lehdestä.


Mantelikeksit (noin 20 kpl)
75 g pehmeää voita (tai sinistä Keijua)
3/4 dl sokeria
3 dl mantelijauhoa
4 rkl perunajauhoja
1 pienen luomusitruunan kuori
+ maustamatonta tuorejuustoa
pistaasipähkinöitä

Raasta sitruunan kuori. Mittaa kulhoon kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo, kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunnin ajaksi. Kauli taikina muutamassa osassa ohueksi levyksi. Painele juomalasilla tai pikkuleipämuotilla keksejä. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita päälle nokare maustamatonta tuorejuustoa ja muutama kuorittu pistaasipähkinä. 

Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia eli kunnes keksien reunat ruskistuvat. Anna keksien jäähtyä pellillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti