sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Suklaa-kinuskimuffinssit

Helppojen vappuleivonnaisten keksiminen on joskus työlästä. Munkki-ihminen en ole ollenkaan, rasvakattilan ääressä seisominen tuntuu vastenmieliselle enkä oikein tykkään niiden maustakaan. Kun sovittiin, että nonnan murut Tiitu ja Nuppu tulevat vapunaattona meille leikkimään, halusin tehdä sekä lapsille että aikuisille maistuvaa, värikästä ja iloista herkkua.

Niinpä kaivelin kaapin kätköistä suosikkimuffinssiohjeen ja yhdistin siihen uuden suosikkini kinuski-mascaponekuorrutuksen. Koristeet tein Nupun syntymäpäiväkakusta ylimääräiseksi jääneistä sokerimassoista. 

Metsämörrin luontopolun jälkeen muffinssit maistuivat ihanille!





Suklaamuffinssit (esim. 12 pientä + 6 isoa)
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl maitoa
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhoa
noin 170 g suklaata rouheena

Voitele muffinssipellit valmiiksi, toki myös paperiset vuoat käyvät. Taikina on tuhtia, joten paperivuokia kannattaa laitaa kaksi päällekkäin. Rouhi suklaa suuhun sopiviksi paloiksi. 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja vatkaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao. Sekoita jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla.

kuorrute:
1 prk (2 dl) kinuskikastiketta
1 rs (250 g) mascarponea
koristeeksi sokerimassaserpentiiniä ja vaahtokarkkeja

Vaahdota kylmä kinuskikastike ja mascarpone kulhossa. Valuta muffinssien päälle. 

Kauli sokerimassa levyksi, leikkaa siitä noin 5 mm:n paksuisia nauhoja. Kierrä nauhat esim. kynän ympärille, vedä kynä pois ja jätä kuivumaan hetkeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti