lauantai 30. toukokuuta 2015

Muhkea raparperipiiras

Ihanaa, jälleen on raparperivuodenaika. Joka vuosi tähän aikaan iskee piirakkahimo ja vanhan, hyväksi havaitun ohjeen lisäksi on kokeiltava jotain uutta. 

Tämä ohje löytyi Kakkukupu-blogista. Täyte on ihanan täyteläistä ja sitä on riittävästi! Piiras on parhaimmillaan jäähtyneenä. 




Muhkea raparperipiiras
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna sekaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 18 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille aivan ylös asti. 

täyte:
noin 5 dl raparperin paloja
1 prk (397g) kondensoitua maitoa (Älä keitä!)
200 g turkkilaista jugurttia
1 muna

Paloittele raparperi, kaada palat vuoan pohjalle taikinan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte raparperien päälle. Siisti reunat. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Täyte jää hieman hyllyväksi, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Säilytä viileässä.


4 kommenttia:

  1. Sitä aina joka kevät hakee uutta raparperipiirakan ohjetta, minä nappaan tämän mukaani ja testaan. Kuulostaa herkulta :)

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköistä! Kiva kun löysit mieleisesi reseptin blogistani :)

    VastaaPoista
  3. Tein tätä myös, maku oli herkullinen. Ulkonäössä en yltänyt tasollesi. Tein piirakan makaronilaatikkovuokaan, kun mökillä ei ollut kakkuvuokaa :)

    VastaaPoista