torstai 21. elokuuta 2014

Kreikkalaisittain täytetyt grillitomaatit

Tällä viikolla on tuntunut kovin syksyiselle, mutta vielä on kesää jäljellä - ainakin ruuanlaitossa. Elokuun Yhteishyvän ruokaliitteessä on mainoa kreikkalaisten uunitomaattien ohje. Meillä tomaatit muuntuivat grillitomaateiksi ja niitä tehdään niin kauan kuin säät vain sallivat. Anjovisfileet korvasimme oliiveilla, hyvin toivat suolaisuutta nekin.

Alkuperäisen ohjeen mukaan tomaatit voi hyvin paistaa myös uunissa.




Täytetyt grillitomaatit
isohkoja tomaatteja
pinjansiemeniä
valkosipulia
leipäkuutioita vaaleasta leivästä
oliiveja
persiljaa
fetaa tai salaattijuustokuutioita
oreganoa ym. mausteita maun mukaan
oliiviöljyä

Halkaise tomaatit ja koverra sisus pois. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi. Hienonna valkosipuli ja leikkaa vaaleasta leivästä pieniä kuutioita. Hienonna oliivit ja persilja. Sekoita täytteen aineet kulhossa ja lisää hienonnettua salaattijuustoa sitomaan täytettä. Lisää oreganoa mausteeksi.

Lorauta tomaattien pohjalle hieman oliiviöljyä ja lusikoi täytettä tomaattien sisälle. Kypsennä joko grillissä tai uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti